Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte artık telefon kullanımındaki amaç farklılık gösterir oldu. HD kameralar, bluetooth, GPS, 3G, 4G, ekran boyutu, ekran parlaklığı, farklı uygulamalar, wi-fi ve daha pek çok donanım cep telefonunun bataryasına savaş ilan eder durumda.
Ekran parlaklığınızı rahat görebileceğiniz en az seviyeye getirin. Eğer sizi rahatsız etmiyor ise telefonun otomatik ekran parlaklığında bulunması pil ömrünüzü ciddi oranda uzatacaktır.
Ekran zaman aşımını mümkün olduğunca kısa tutun. Telefonunuzu kullanmadınızda boşu boşuna pil ömrünüzü kısaltmasın ve hemen kilit moduna geçip tasarruf sağlasın.
Güncelleme ve senkronizasyon manuel yapabilirsiniz. Böylece gereksiz uygulamaların habire güncelleme ve senkronizasyon yapmasını önlemiş olursunuz.
Telefonunuzdaki gereksiz widget ve animasyonlardan hemen kurtulun. Haber sitelerinin, sosyal sitelerin bilgilendirme mesajlarını durdurun.
Kullanmadığınız zamanlarda wi-fi, bluetooth, GPS gibi uygulamaları devre dışı bırakın. Bunların batarya düşmanı olduğunu sakın unutmayın.
Telefonunuzun Pil tasarrufu yada güç tasarrufu özelliği varsa mutlaka etkin hale getirin.
Telefonunuz arka plan resmini koyu renkli seçmeniz de pilinizin ömrünü uzatacak bir yöntemdir. Açık renk arka planlar telefonun daha çok güç harcamasına ve pilin çabuk tükenmesine neden olan etmenlerden birisidir.
26 Şubat 2014 Çarşamba 16:32
Telefonun şarjı nasıl uzatılır
Artık cep telefonu deyip geçmek yanlış olur. Gelişen teknoloji ile cebimize giren küçük bilgisayarlar haline gelen cep telefonlarının yeni sorunu bataryanın çabucak bitmesi. Sizde bataryanızın çabucak bitmesinden şikayetçi misiniz? Gayet normal... Peki yapmanız gerekenleri biliyor musunuz? Cevabınız hayır yada eh işte ise yazımızı okumanızda fayda var.